Maak van Pinksteren een prachtweekend!

Maak van Pinksteren een prachtweekend!

Nog geen plannen voor het Pinksterweekend, en is de binnenstad gesloten? Geen nood: we hebben de vijf leukste activiteiten voor met Pinksteren voor je opgezocht, ook al kun je even niet Shoppen in Deventer.

1. Bezoek het Bouwhuis

In Lettele staat een huis, het Bouwhuis om precies te zijn. Aan de Cröddedijk 8 vind je dit bijzondere museum, waar op tweede Pinksterdag de expositie ‘Nature as Artefact III’ te bezichtigen is. Niet alleen de kunst, maar ook de kunstenaars zijn aanwezig. Zie hoe ook feiten, objecten en gebeurtenissen een natuur hebben, afgebakend en tastbaar, of als oneindig beeld van de eeuwig durende natuur. Voor kunstliefhebbers en studenten zeker een aanrader.

2. Niet te missen: Zeldzaam Mooi in Schalkhaar

Ook op Tweede Pinksterdag kun je bij restaurant NuNu in Schalkhaar terecht voor Zeldzaam Mooi: een markt waar de mooiste en zeldzaamste handgemaakte producten van Nederland zijn te vinden. De producten zijn divers en uniek, de creatieve ondernemers kijken je komst tegemoet. Op deze markt is bovendien live muziek en kun je deelnemen aan workshops en demonstraties. Voor de kleintjes zijn er speciale kinderactiviteiten georganiseerd.

3. Ga Spelen op de Brink

Kom op zondag naar de Brink om met het leukste speelgoed uit de Nederlandse geschiedenis te spelen. Denk aan hoge bi’s en hoepels, maar ook modern speelgoed. Leuk voor jong en oud, en veilig voor de kleintjes: de speelgebieden zijn namelijk afgezet met kettingen. Entree is gratis!

4. Pak ’n Pint en ga op tour

Op zondag en maandag ben je van harte welkom in de stadsbrouwerij van Davo Bieren, voor een rondleiding door de brouwerij. Voor € 12,50 p.p. krijg je tussen 16:00u en 17:00u een tour door de brouwerij en het proeflokaal, onder het genot van een proefplankje en natuurlijk… bier! Maak kennis met de Deventer biercultuur en ontdek de smaken van Davo.

5. Sluit af met een cultklassieker

Sluit de maandag af met één van de bekendste filmklassiekers aller tijden: The Big Lebowksi. bij Filmhuis de Keizer draaien ze om 20:30u deze cultclassic uit ’98, over ‘The Dude’ Lebowski die per ongeluk wordt aangezien voor een stinkend rijke miljonair met dezelfde naam.

Met deze tips kun je je gegarandeerd vermaken met Pinksteren. Ben je er toch nog niet uit of wil je nóg meer ondernemen? Kijk dan eens op de website van het VVV!