Groeten uit…

Groeten uit…

Van alle historische steden van Nederland weten we over Deventer vaak ‘t minst te vertellen. Sommigen kennen het mooie historische hart en de romantische straatjes misschien wel, maar als het erop aankomt, trekken we massaal naar andere, bekende(re) steden. Zonde! Daarom geven we je hier 4 redenen om deze prachtstad te komen bewonderen.

1. 1.250 jaar historie in één stad

Nog vóór het jaar 800 was er al sprake van een nederzetting op de plaats waar nu Deventer ligt. Die nederzetting is in de honderden jaren daarna uitgegroeid tot een prachtig historische stad. In het stadscentrum is bijna elk gebouw het fotograferen waard. Cultuurliefhebbers en historici kunnen hun harten ophalen in het centrum: op de Brink, het centrale plein, staat het oudste waaggebouw van Nederland, vlakbij de prachtige Bergkerk, de Broederenkerk en de Lebuïnuskerk. De Lebuïnuskerk – of Grote Kerk – is maar liefst 63 meter hoog, en daarmee bijna letterlijk het dak van Deventer.
2. Shoppen: uniek en ongekend

Loop vanuit de Brink richting het oosten en je betreedt het Bergkwartier, met misschien wel de meest romantische straatjes van Nederland. De straatjes en steegjes zijn meestal autoluw en rustig genoeg om lekker door te struinen. Geef je ogen de kost en beleef de sfeer van de Romantiek en de renaissance.
Even naar het noorden ligt de bruisende, eigenzinnige Walstraat: de publiekstrekker van Deventer. Hier vind je tientallen winkeltjes die je waarschijnlijk nergens anders zult vinden. Bezoek de kunstgalerieën, drink één van de 13 koffiesoorten bij Roemar Koffie & Thee, eet een verse, biologische crèpe bij Crèpes & Smoothies en ga zeker even struinen bij de bijzondere winkels en boetiekjes.

3. Evenementenstad van het jaar

Ben je ondernemend ingesteld? Dan is het goed om te weten dat Deventer is verkozen tot Evenementenstad van het jaar 2015. Naast het beroemde Dickens Festijn en Deventer Op Stelten zijn er ‘s zomers volop poppodia en stadswandelingen om bij te zijn. En vergeet natuurlijk de grootste Boekenmarkt van Nederland niet!

4. Bruisend op de Brink

Zoek ten slotte een plaatsje op de altijd gezellige Brink voor een drankje en hapje. ‘s Zomers zijn er volop terrassen om van te genieten en heerlijke restaurants om bij te eten. Zoek een plaatsje onder één van de oude bomen en ervaar de gezellige, bruisende drukte.