Een jaar om nooit te vergeten

Een jaar om nooit te vergeten

In 2016 zag Shoppen in Deventer het levenslicht, en groeide in kort tijd uit van kleinschalig initiatief tot Facebookpagina met meer dan 4.000 fans. We blikken terug op een bewogen jaar vol mooie momenten.

Het is april 2016. De oprichters van Shoppen in Deventer zitten met een dilemma. Goede marketing is prijzig en niet voor iedereen bereikbaar en er is veel leegstand in de binnenstad. Wanneer je beseft dat de Koekstad zo veel mooie verhalen heeft, is het jammer om te zien dat ze zo weinig worden verteld. Met een klein aantal ondernemers in het kielzog wordt daarom de Facebookpagina Shoppen in Deventer gelanceerd. Niet veel later volgt ook de website, waarop elke deelnemer een eigen plekje krijgt.

Men wil met dit project de leegstand tegengaan, de binnenstad promoten en Deventer een plek op de landelijke kaart geven. Immers, wie mag Deventer nou gemist hebben?
De likes op de Facebookpagina stromen gestaag binnen. Trotse Deventenaren waarderen het initiatief en vinden het leuk om meer over de winkels in de binnenstad te lezen. Ook ondernemend Deventer is enthousiast: één voor één, soms meerdere tegelijk, melden zij zich aan.

Het pièce de résistance van Shoppen in Deventer wordt de inmiddels beroemde skyline van Deventer. In de vorm van een autosticker wordt het doodeenvoudig om je trots voor de stad te uiten. De sticker wordt een regelrechte hit: er komen zelfs bestellingen uit Zuid-Afrika binnen.

Na de zomer, slechts zo’n 5 maanden na de oprichting, wordt de magische grens van 2.000 volgers gepasseerd. Op dat moment doen er ruim 50 ondernemers mee. Er worden plannen gemaakt voor een grootse actie om meer publiek naar de binnenstad te halen. In oktober is het dan zover: Bij elke deelnemende winkel liggen flyers met elk een unieke code. Wie een bepaald bedrag besteedt, krijgt een flyer en kan de code online invoeren. De prijs? Een unieke rondvlucht boven Deventer! Samen met Special Air Service Teuge wordt de actie Deventer van Boven georganiseerd en uitgevoerd.

Het assortiment Deventer-producten is in de afgelopen maanden flink uitgebreid met onder andere katoenen tassen, chique sleutelhangers en zelfs t-shirts, mutsen en sjaals. De producten vinden gretig aftrek bij trotse bewoners en enthousiaste bezoekers. Er is een fijn assortiment geel-rode artikelen voor de fanatieke fan van Go Ahead Eagles.

Wanneer de feestdagen zijn aangebroken, heeft Shoppen in Deventer bijna 4.000 volgers. Door een fantastische samenwerking met de oliebollenkraam van M.G. de Weijer, mogen we fanatieke fans belonen met een heerlijke zak oliebollen. Shoppen in Deventer en al haar deelnemers en fans mogen terugblikken op een fantastisch jaar waarin we Deventer definitief op de kaart hebben gezet. Dat hadden we alleen niet gekund: samen met de ondernemers, de VVV, Het Binnenstadsmanagement en het MKB hebben we onze doelstelling dubbel en dwars gehaald. En natuurlijk samen met jou, de lezer, om wie het uiteindelijk draait.

Bedankt voor alles en graag tot snel in 2017!

Team Shoppen in Deventer