De 10 speciaalste plekjes van de binnenstad: Deel I

De 10 speciaalste plekjes van de binnenstad: Deel I

Eerder schreven we al over het oude, bruisende stadscentrum van Deventer. Nu lees je meer over de 10 speciaalste winkels, restaurants en cafés die de binnenstad zo bijzonder maken.

1. De 3 Ridders 

In de Pontsteeg vind je de kleinste grote winkel van Deventer: De 3 Ridders. In deze delicatessenwinkel vind je allerlei prinsheerlijke lekkernijen, maar ook een heus mini-Oranjemuseum met een grote collectie verzamelobjecten van het Koninklijk Huis. Bovendien kun je tijdens openingstijden een 470 jaar oude muurschildering van Filips II bekijken. Voor iedereen die houdt van lekker eten en mooie dingen.

2. Roemar Koffie & Thee

Elke koffie- en theeliefhebber moet een bezoek brengen aan Roemar Koffie & Thee. Roemar heeft namelijk altijd 13 verschillende koffiesoorten uit alle hoeken van de wereld. Daarnaast is er een wisselend aanbod aan bijzondere bonen en melanges: de Exoten. Kies je eigen smaak of neem bonen mee om thuis je favoriete koffie te zetten.

Theedrinkers kunnen los bij Roemar: naast koffie zijn er namelijk meer dan 100 soorten thee te proeven. In de Theesteeg kun je je eigen smaak scheppen en mixen, of je laten adviseren over de perfecte kop thee. ’s Zomers heeft Roemar ook heerlijke, zelfgemaakte ijsthee en sinds kort wordt er zelfs softijs geserveerd. Een must-see van Deventer!

3. DAVO Bieren Brouwerij & Proeflokaal

Om de smaak van Deventer écht te proeven moet je naar de DAVO Brouwerij & Proeflokaal. Deze typische Deventer-bierbrouwerij laat je graag zien hoe het bier tot stand komt en gemaakt wordt. Ga een echt bier-gesprek aan met één van de brouwers of neem plaats in het Proeflokaal. Hier kun je de verschillende DAVO-bieren proeven, maar ook bieren van andere, kleinere brouwerijen in Nederland.
Kom langs en krijg de DAVO-smaak te pakken. Met biersoorten als Surf Ale en DAVO Tripel moet dat zeker lukken!

4. Deventer Borstelwinkel

Een winkel waar ze alleen borstels verkopen? Echt? Ja, echt. De Deventer Borstelwinkel is de oudste winkel van Deventer, en misschien wel de enige in z’n soort. Hier vind je borstels van paardenhaar, geitenhaar, struisvogelveren en plantenvezels, voor je pc, maar ook je wc. Je kunt ’t zo gek niet bedenken of er is een borstel voor ontworpen.

5. Crèpes & Smoothies

Hoewel de naam al verraadt wat je hier kunt eten en drinken, is er veel meer te vertellen over Crèpes & Smoothies. Alle crèpes, wafels, smoothies en sinds kort ravioli zijn 100% natuurlijk. Er worden geen concentraten, kleur- en smaakstoffen toegevoegd. Alleen een beetje liefde van de mensen die het eten maken. Bij Crèpes & Smoothies werken namelijk jongeren die via het UWV de kans krijgen om zich te ontwikkelen en door te groeien naar andere werkgevers. Eten bij Crèpes & Smoothies is dus niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor de maatschappij.

Volgende keer lees je welke 5 andere bijzondere plaatsen het centrum zo bijzonder maken. Altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Facebook!