De 10 speciaalste plekjes van de binnenstad: Deel II

De 10 speciaalste plekjes van de binnenstad: Deel II

In onze vorige blogpost heb je kunnen lezen welke winkels, restaurants en cafés de Deventer binnenstad zo bijzonder maken. In deel II maken we de top 10 af en komen we tot de speciaalste plekken van de stad. De laatste 5 bijzondere plaatsen zijn (in willekeurige volgorde):

6. Restaurant Boas

Dit restaurant is uitgeroepen tot het fijnste Franse restaurant van Nederland, en daarmee zeker de moeite van het bezoeken waard. Sinds de opening in 2008 staat Restaurant Boas namelijk elk jaar in de Lekker500-gids. Sinds vorig jaar wordt het restaurant zelfs vermeld in de Michelin Gids! Wie van puur en authentiek Frans houdt, moet zeker een keer bij Boas zijn geweest.

7. Hoge Ramen

Met recht staat Hoge Ramen bekend als één van de leukste en meest diverse winkels van Deventer. Hier vind je namelijk alles van kunst tot kitch, van design tot dagelijks en van kado tot kleding. Door het wisselende, diverse aanbod verrast Hoge Ramen je elke keer weer met haar unieke producten.

8. De Expeditie

In 2015 en 2017 is De Expeditie benoemd tot Leukste Restaurant van Deventer, en het is meteen duidelijk waar die prijs aan te danken is. Happerij en Tapperij De Expeditie brengt je namelijk precies dat wat je voelt als je veel reist: een mix van allerlei culturen, tradities en eetgewoonten, samengevat tot één overheerlijke menukaart. En dat voor alleszins betaalbare prijzen.

9. Fischer Trendy

Fischer Trendy is misschien wel de meest ongewone woonwinkel van Deventer. Hier vind je 600 m2 aan unieke meubels en accessoires, van gevierde helden en klassiekers tot onbekend en ongekend mooi werk. Of je nu een unieke eyecatcher zoekt of een leuke accessoire voor op tafel: een bezoek aan Fischer Trendy is altijd de moeite waard.

10. Talamini

We sluiten af met de (zo zeggen ze) grootste ijssalon ter wereld: Talamini Deventer. Het pand van de ijssalon is maar liefst 120 meter diep, en bestaat uit meerdere panden die aan elkaar zijn geschakeld. Onderweg kom je verschillende zomerse tuinen tegen, afgesloten door een heerlijke binnenplaats waar je kunt genieten van het beste ijs van de Brink. Talamini heeft meer dan 35 smaken ijs, en die moet je allemaal eens geprobeerd hebben!